Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου μας για το 2024 σύμφωνα με την εργαστηριακή ανάλυση!

Το Κτήμα Μπανάτα για τριτη συνεχόμενη χρονιά, υποδέχεται παλιούς και καινούριους φίλους!
Σχολεία της ευρύτερης περιοχής μας επισκέπτονται και συμμετέχουν σε πολλές δραστηριότητες γύρω από την ελιά και το λάδι!
Μερικές βασικές συμβουλές για τους φίλους ελαιοκαλλιεργητές και κυρίως των νέων της περιοχής μας.
Τα ελαιόδεντρα στην περιοχή μας όπως σ΄όλη τη Βόρεια Ελλάδα, καλό είναι να κλαδεύονται στην αρχή της Άνοιξης μετά τις τελευταίες χειμωνιάτικες παγωνιές.
Οι ελιές Χαλκιδικής είναι ένα εξαιρετικό προϊόν που όλοι μας απολαμβάνουμε. Μετά τη συγκομιδή ο καρπός της ελιάς έχει πικρή γεύση λόγω τών πολυφαινόλων που περιέχει και γι αυτό θα πρέπει να τις επεξεργαστούμε πριν τις καταναλώσουμε.
Για να αφαιρέσουμε την πικράδα οι ελιές θα πρέπει να περάσουω από μια διαδικασία ωρίμανσης. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για τη διαδικασία αυτή. Εδώ σας παραθέτουμε τη δική μας συνταγή την οποία μπορείτε να ακολουθήσετε!
Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου μας για το 2024 σύμφωνα με την εργαστηριακή ανάλυση!
Το Κτήμα Μπανάτα για τριτη συνεχόμενη χρονιά, υποδέχεται παλιούς και καινούριους φίλους!
Σχολεία της ευρύτερης περιοχής μας επισκέπτονται και συμμετέχουν σε πολλές δραστηριότητες γύρω από την ελιά και το λάδι!
Μερικές βασικές συμβουλές για τους φίλους ελαιοκαλλιεργητές και κυρίως των νέων της περιοχής μας.
Τα ελαιόδεντρα στην περιοχή μας όπως σ΄όλη τη Βόρεια Ελλάδα, καλό είναι να κλαδεύονται στην αρχή της Άνοιξης μετά τις τελευταίες χειμωνιάτικες παγωνιές.
Οι ελιές Χαλκιδικής είναι ένα εξαιρετικό προϊόν που όλοι μας απολαμβάνουμε. Μετά τη συγκομιδή ο καρπός της ελιάς έχει πικρή γεύση λόγω τών πολυφαινόλων που περιέχει και γι αυτό θα πρέπει να τις επεξεργαστούμε πριν τις καταναλώσουμε.
Για να αφαιρέσουμε την πικράδα οι ελιές θα πρέπει να περάσουω από μια διαδικασία ωρίμανσης. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για τη διαδικασία αυτή. Εδώ σας παραθέτουμε τη δική μας συνταγή την οποία μπορείτε να ακολουθήσετε!