Κτήμα Μπανάτα - Ελαιώνας
Ποιοτικά χαρακτηριστικά 2024

Κτήμα Μπανάτα - Ελαιώνας
Ποιοτικά χαρακτηριστικά 2024

Ποιοτικά χαρακτηριστικά 2024

Μόλις παραλάβαμε τα αποτελέσματα της εργαστηριακής ανάλυσης για τη φετινή σοδειά τα οποία είναι εξαιρετικά και καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά!

Κατεβάστε την πλήρη ανάλυση

Οξύτητα: 0.1%

Η οξύτητα είναι ένας από τους δείκτες αξιολόγησης και κατάταξης ενός ελαιολάδου και εκφράζεται συνήθως επί τοις εκατό και αντιπροσωπεύει το ποσοστό ελευθέρων λιπαρών οξέων.

Αποτελεί ένα από τα βασικότερα κριτήρια για την ποιότητα του ελαιολάδου, καθώς όσο πιο χαμηλή η οξύτητα, τόσο πιο ποιοτικό το ελαιόλαδο.

Για να χαρακτηριστεί ένα ελαιόλαδο ως "εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο", η οξύτητά του πρέπει να είναι μικρότερη από 0,8%.

Ολικές Φαινόλες: 349

Τα αντιοξειδωτικά συστατικά του ελαιολάδου – με κυρίαρχες τις πολυφαινόλες – βοηθούν το ίδιο το ελαιόλαδο να διατηρηθεί (περιορίζουν την οξείδωση του) και να έχει μεγαλύτερες αντοχές στο χρόνο.

Αλλά από ότι φαίνεται στα πιο πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία, μπορούν να έχουν και θετική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία.

Οι φαινόλες του ελαιολάδου παρουσιάζουν επιπλέον ένα ευρύ φάσμα βιολογικών δράσεων στον ανθρώπινο οργανισμό και εμφανίζουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Δείκτης ΔΚ: -0.001

Ο δείκτης ΔΚ είναι κριτήριο διάκρισης της ποιότητας και καθαρότητας των ελαιολάδων.

Η Σταθερά δείχνει κάθε ανάμιξη με άλλο ελαιόλαδο, που δεν είναι "εξαιρετικό παρθένο" με ανώτατο όριο 0,01.

Αριθμός Υπεροξειδίων: 5.80

Ο αριθμός υπεροξειδίων είναι το μέτρο του βαθμού οξείδωσης του ελαιολάδου σε πρωταρχικό στάδιο.

Ο αριθμός υπεροξειδίων προσδιορίζει, πόσο προχωρημένη είναι η οξείδωση των ουσιών του ελαιολάδου, πράγμα που επιτρέπει συμπεράσματα για την ηλικία και το είδος της αποθήκευσής του (καλής ή κακής).

Στο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο η τιμή πρέπει να είναι μικρότερη του 20.