Κτήμα Μπανάτα - Ελαιώνας
Σπιτικές Ελιές Χαλκιδικής

Κτήμα Μπανάτα - Ελαιώνας
Σπιτικές Ελιές Χαλκιδικής

Συνταγή


Οι ελιές Χαλκιδικής είναι ένα εξαιρετικό προϊόν που όλοι μας απολαμβάνουμε. Μετά τη συγκομιδή ο καρπός της ελιάς έχει πικρή γεύση λόγω τών πολυφαινόλων που περιέχει.

Για να αφαιρέσουμε την πικράδα οι ελιές θα πρέπει να περάσου από μια διαδικασία ωρίμανσης. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για τη διαδικασία αυτή. Εδώ σας παραθέτουμε τη δική μας συνταγή την οποία μπορείτε να ακολουθήσετε!


Προετοιμασία του δοχείου

Η παρακάτω αναλογία είναι για ένα 20λιτρο δοχείο, χρησιμοποιήστε ανάλογη ποσότητα για τα μικρότερα δοχεία.


Για τις Ελιές

Μετά από 2.5 μήνες οι ελιές έχουν ξεπικρίσει και είναι έτοιμες!

Μπορούμε επίσης μετά από τη διαδικασία αυτή να τοποθετούμε τις ελιές που βγάζουμε απ' το δοχείο σ' ένα βάζο με λάδι στο οποίο έχουμε βάλει διάφορα μπαχαρικά/μυρωδικά (σκόρδο, μπούκοβο, θυμάρι, ρίγανη), ανάλογα με τις γαστρονομικές επιθυμίες του καθενός, πριν τις βάλουμε στο τραπέζι.


Tips


Καλή Επιτυχία!